Η πάντα διαχρονική τούρτα Σεράνο

Η τούρτα Σεράνο είναι μιά πασίγνωστη τούρτα και μιά σταθερή αξία.Είναι μιά πολύ παλιά συνταγή τουρτας, και βέβαια διαχρονική.

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με σοκολάτα, Χριστουγεννιάτικες συνταγές, Εύκολα γλυκά, Γλυκά ψυγείου

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Υλικά

Για την βάση

1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

Για το σιρόπι σοκολάτας

200 γρ. Σιρόπι σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
50ml ζεστό νερό
30ml κονιάκ

Για τη γέμιση

4 ασπράδια
180 γρ. ζάχαρη
50ml νερό
250 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 στικ φυσική βανίλια
40ml κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη

1 φάκελος Garni με γεύση κακάο ΓΙΩΤΗΣ
200ml γάλα

Εκτέλεση

Για την επικάλυψη

Ετοιμάζουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.

Για την κρέμα γέμισης

Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και όταν αρχίζουν να αφρατεύουν προσθέτουμε 30 γρ. από τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σφικτή μαρέγκα.

Ταυτόχρονα, σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα 150 γρ. από τη ζάχαρη με το νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά φτιάχνοντας ένα σιρόπι, το οποίο δεν θέλουμε να πάρει το χρώμα της καραμέλας παρά μόνο να «δέσει» και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε σε ροή το καυτό σιρόπι (115ο C) χτυπώντας τη μαρέγκα όταν ενσωματωθεί πλήρως σταματάμε το χτύπημα.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στη μαρέγκα την κουβερτούρα, την σαντιγί και το κονιάκ.

Η συναρμολόγηση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τοποθετούμε τη μια Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ σε μια πιατέλα.

Ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε την κρέμα γέμισης, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες βάσεις.

Απλώνουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ αλείφοντας όλη την τούρτα, αν θέλουμε τη διακοσμούμε με το κορνέ και βάζουμε κερασάκια, τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.