20 Σεπτεμβρίου, 2021

Σοκολατένιο ρυζόγαλο

Είναι απλό, εύκολο, γρήγορο και μπορείτε να το κάνετε κάθε φορά που κοντεύει να λήξει το γάλα σας (μια καλή δικαιολογία) αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό αντί να τρώτε συνεχώς δημητριακά με γάλα.

Υλικά: 
100 γρ. ρύζι καρολίνα (ή καστανό)
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
60 γρ. ζάχαρη καστανή
1 λίτρο γάλα 1,5% λιπαρά
3 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
1 βανίλια
200 γρ. κουβερτούρα 54%
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι και αρκετό νερό και το βράζουμε.
Μόλις βράσει το ρύζι το αποσύρουμε και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα 900 γρ. από το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με την βανίλια και το βρασμένο ρύζι και το τοποθετούμε στην εστία σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίζει να αχνίζει το γάλα μας, ανακατεύοντας τακτικά.
ΠΡΟΣΟΧΉ το γάλα μας δεν πρέπει να έρθει σε βρασμό (δεν θέλουμε να κοχλάσει).
Μετά από τα 10 λεπτά και αφού αχνίζει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και το κορν-φλάουρ που το έχουμε διαλύσει με τα υπόλοιπα 100 γρ. κρύου γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει το ρυζόγαλο οπότε και αποσύρουμε από την φωτιά. Δεν θέλουμε να δέσει πάρα πολύ γιατί με το που θα μπει και η σοκολάτα θα δέσει περισσότερο.
Τώρα σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε έχουμε το ρυζόγαλο μας απλό, εάν το θέλουμε έτσι απλώς γεμίζουμε τα γυάλινα μπολάκια αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αν το θέλουμε σοκολατένιο ρίχνουμε μέσα στο ζεστό ρυζόγαλο την σοκολάτα μας που έχουμε ψιλοκόψει  ή λιώσει στο φουρνάκι μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα γυάλινα μας μπολ. Μετά από 5 λεπτά τοποθετούμε στο ψυγείο.
Εάν θέλουμε διακοσμούμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κανέλα για το απλό ρυζόγαλο αλλά αφού τα βγάλουμε από το ψυγείο και θέλουμε να τα καταναλώσουμε.