4 Αυγούστου, 2021

Τάρτα σοκολάτας με κάστανα

Και μόνο που ακούς τάρτα σοκολάτας με κάστανα σου κινεί το ενδιαφέρον.Είναι ενα καταπληκτικό γλυκό και πολύ εμφανίσιμο.

  • Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε τα φουντούκια σε ταψί φούρνου και ψήνετε για 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζετε.

  •  Βήμα 2

    Βάζετε στον κάδο τα μπισκότα, φουντούκια, καστανή ζάχαρη και κακάο. Αλέθετε 5 δευτ./ταχ. 7

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε το βούτυρο και λιώνετε 4 λεπτά/70 C/ ταχ. 1.

  •  Βήμα 4

    Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 26 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζετε με τα χέρια να καλύψετε τη βάση και 2 εκατοστά από τα τοιχώματα. Ψήνετε τη βάση 10 λεπτά.

  •  Βήμα 5

    Ξεπλένετε και στεγνώνετε τον κάδο.

  •  Βήμα 6

    Βάζετε στον κάδο τα κάστανα, το γάλα και την καστανή ζάχαρη. Τοποθετείτε το splash guard. Βράζετε 12 λεπτά/βαρόμα/ταχ. 1

  •  Βήμα 7

    Προσθέτετε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο. Αναμειγνύετε 20 δευτ./ταχ. 8

  •  Βήμα 8

    Προσθέτετε στον κάδο το κονιάκ, κρέμα γάλακτος, αυγά και βανίλια. Κτυπάτε 15 δευτ/ταχ. 6,5

  •  Βήμα 9

    Περιχύνετε προσεκτικά τη γέμιση στην βάση της τάρτας που ψήσατε. Μεταφέρετε την τάρτα στο φούρνο και ψήνετε 25-30 λεπτά.

  •  Βήμα 10

    Κρυώνετε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο. Τη βγάζετε από το ψυγείο 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.

    Υλικά

    • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
    • 85 γρ. φουντούκια
    • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 10 γρ. κακάο
    • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
    • Για τη γέμιση
    • 200 γρ. κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
    • 250 γρ. γάλα πλήρες
    • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 280 γρ. σοκολάτα μαύρη
    • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
    • 30 γρ. κονιάκ
    • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 3 μεγάλα αυγά
    • 1 βανίλια

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *