Οι γαρίδες είναι πάντα ενας αγαπημένος μεζές.Ο συνδυασμός της γαρίδας με την καυτερή σάλτσα είναι ενας συνδυασμός πολύ πικάντικος.
Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
- 1 κουταλιά κορνφλάουερ
- 50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες)
- 2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως
- 2 κουταλιές σόγια σως
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού.
- Διαλύουμε σε 3 κουταλιές νερού το κορνφλάουερ, την τσίλλι σως και την σόγια σως και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να δέσει.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα φέσκου βασιλικού.