4 Αυγούστου, 2021

Η πιο νόστιμη συνταγή τηγανητής πατάτας, γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάχνετε καλούδια για όλη την οικογένεια.

Συστατικά:

800 γραμμάρια καθαρισμένες πατάτες
αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 ml νερό από τις πατάτες, αλάτι και 1 αυγό
5 g ξηρής μαγιάς
600 γρ. Αλεύρι
50 ml ηλιελαίου

Εκτέλεση

Ρίξτε 800 γραμμάρια αποφλοιωμένες πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές (2-3εκ)
σε μια κατσαρόλα 2 κσ αλάτι και βράστε μέχρι να μαλακώσουν
Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει
Σε ένα μπολ ρίξτε 400 ml από το νερό που βράσαν οι πατάτες, 1 κσ αλάτι και 1 αυγό και
χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέστε 5 g ξηρής μαγιάς και ανακατέψτε καλά
Προσθέτουμε 600 γρ. Αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης τότε ρίχνουμε και 50 ml ηλιέλαιου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *