Το χοιρινό ρολό δεν παίζεται σε γεύση.Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν μεζέ με κρασί η ρετσίνα
Υλικά
- 5 φιλετα νουα χοιρινο ή κομματι για σνιτσελ
- 10 φετες ζαμπον
- 200 γρ. Κασερια τριμμενα (της αρεσκειας σας)
- Λιγο πολτο ντοματας
- Λιγες ελιες
- 250 γρ. Κρεμα γαλακτος
- Αλατι
- Πιπερι
Εκτέλεση
- Θα ζητησετε απο το χασαπη σας ενα απο τα παραπανω κρεατα αλλα θα του πειτε να
- Χτυπησει και να τα κανει λεπτα ωστε να μπορουν να γινουν ρολο.
- Περνετε το κρεας βαζετε αλατι πιπερι ριχνετε λιγη σαλτσα ή πολτο ντοματας φυσικο οτι σας αρεσει.
- Στη συνεχεια βαζετε 2 φετες ζαμπον να καλυψετε το φιλετο ελιες ή τυρι φετα αν σας αρεσει, τυρια τριμμενα και τυλιγετε ενα ενα τα ρολα δενοντας τις ακρες τους με οδοντογλυφιδες ή ξυλακια απο σουφλακι.
- Τα βαζετε σε ενα ταψακι λαδωμενο τα αλατοπιπερωνετε και απο πανω ριχνετε λιγα τριμμενα τυρια ακομη και την κρεμα γαλακτος.
- Το ψηνετε για περιπου 1 ωρα σε μετριο φουρνο. Οταν γινει τα βγαζετε να κρυωσουν λιγο και τα κοβετε σε ροδελες.