16 Οκτωβρίου, 2021

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Συνήθως οι περισσοτεροι λατρεύουν το καρπούζι με την φέτα.Αυτή είναι μιά εμπλουτισμένη εκδοχή μια εξέλιξη αυτού του απλού, μα τόσο δημοφιλούς συνδυασμού.

Υλικά

1 kg καρπούζι
250 γρ τυρί φέτα
10 φύλλα μέντας
1 μικρό κρεμμύδι
6-7 ελιές Καλαμών
1 μικρό αγγουράκι
Για το ντρέσινγκ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το καρπούζι σε τρίγωνες φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια του.

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα αγγούρια σε μικρά κομμάτια.

Τοποθετούμε όλα τα ανωτέρω υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και τις ελιές.

Για το ντρέσινγκ, αναμιγνύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Το περιχύνουμε στη συνέχεια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας και απολαμβάνουμε.