16 Οκτωβρίου, 2021

Μους με σοκολάτα και εσπρέσο – Το γλυκό των καλεσμένων

Αυτό είναι ενα καταπληκτικό γλυκό.Να σημειώσουμε οτι είναι πολύ χρήσιμο ιδιαίτερα οταν εχουμε καλεσμένους στο σπίτι.Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και η επισυχία είναι σίγουρη.

Υλικά
Για τη μους με σοκολάτα και εσπρέσο

300 γρ. κουβερτούρα bitter
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί κρέμα
50 ml δυνατό καφέ εσπρέσο
20 ml λικέρ cointreau ή αμάρο
50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
Άγλυκη σαντιγί
Κακάο
Τριμμένη σκοκολάτα
Μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει

Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάμε με το χτυπητήρι την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει.

Βάζουμε τον αναδευτήρα Κ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το λικέρ, τον εσπρέσο και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Αναδεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μοιράζουμε σε ποτήρια.

Προσθέτουμε λίγη σαντιγί, ακουμπάμε ένα σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.