Το εθνικό μας τυρί συνδυάζεται μοναδικά με το φθινοπωρινό φρούτο σε μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 2 γαλλικές σαλάτες ή 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
- 1 λόλα πράσινη, χοντροκομμένη
- 1 λόλα κόκκινη, χοντροκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, περασμένο από ψιλό τρίφτη
- 1 τσαμπί σταφύλι, χωρισμένο στις ρώγες του (χωρίς κουκούτσια)
- 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι