12 Νοεμβρίου, 2024

Σαλάτα με τυρί φέτα και σταφυλάκι

Το εθνικό μας τυρί συνδυάζεται μοναδικά με το φθινοπωρινό φρούτο σε μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

  • 2 γαλλικές σαλάτες ή 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
  • 1 λόλα πράσινη, χοντροκομμένη
  • 1 λόλα κόκκινη, χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, περασμένο από ψιλό τρίφτη
  • 1 τσαμπί σταφύλι, χωρισμένο στις ρώγες του (χωρίς κουκούτσια)
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *