Μακαρόνια με ντομάτα και κάππαρη

Είναι μια εξαιρετική συνταγή για μακαρονάδα.Προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση και απόλαυση.Σας προτείνουμε να την βάλετε αυτή την συνταγή στην καθημερινότητα σας

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
  • 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *