Είναι μια εξαιρετική συνταγή για μακαρονάδα.Προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση και απόλαυση.Σας προτείνουμε να την βάλετε αυτή την συνταγή στην καθημερινότητα σας
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
- 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 3 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.