4 Αυγούστου, 2021

Κανελόνια με κιμά και πιπεριά φλωρίνης

Τα κανελόνια με κιμά και πιπεριά Φλωρίνης είναι ενα υπέροχο ζυμαρικό, και ενας καταπληκτικός συνδυασμός.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • 2 φλιτζάνια ρεγκατο τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1-2 πιπεριές φλωρίνης(από βάζο)ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1μιση φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • Λίγη κέτσαπ
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • Λάδι
  • Αλατι,πιπερι,κανέλλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά σε λάδι μέχρι να ασπρίσει και σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί.Προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα, λίγη κέτσαπ (αλλιώς λίγη άχαρη), αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε λίγη κανελλίτσα.

Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί ώσπου να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος ψιλοκόβουμε την πιπεριά φλωρίνης και την ανακατεύουμε με τον κιμά Προσθέτουμε και τυρί τριμμένο.

Βράζουμε  τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι, λίγη κανέλλα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ συν ¼ ποτηριού νερό.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο πυρεξ. Σε κάθε κανελόνι περιχύνουμε 1 κ.γ από τη σάλτσα του πυρέξ και από πάνω στολίζουμε με μπεσαμελ και τυρί τριμμένο.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αντιστάσεις πανω κάτω μέχρι να ροδίσουν.