Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με τυριά

Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  • 250 γρ.κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.
  • Προσθέτουμε το μισό πεκορίνο, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Προσθέτουμε το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους.Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μακαρονάκι, μιά δεύτερη κασέρι, μιά τελευταία στρώση μακαρονάκι.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια μερικά κομματάκια βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.