Το κοφτό μακαρονάκι ολοι το αγαπούν.Οταν μάλιστα συνδυάζεται με ενα καλό τυρί, τότε το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω απο καλό.
Υλικά
- 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
- 250 γρ.κασέρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε το μισό πεκορίνο, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί.
- Προσθέτουμε το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους.Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μακαρονάκι, μιά δεύτερη κασέρι, μιά τελευταία στρώση μακαρονάκι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια μερικά κομματάκια βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.