Είναι μια ξεχωριστή εκδοχή σε ζυμαρικό αυτή η εκδοχή.Εχει πάραπολύ καλή γέυση και αξίζει να την εκτελέσετε.
Υλικά
- 1 1/2 κουτί κανελόνια
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή 2 πακέτα κονκασέ
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Philadelphia
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, λατοπιπερώνουμε και μετά από λίγο προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε για σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Τρίβουμε τις ντομάτες. Αφού έχει κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ, προσθέτουμε 1 κούπα ντομάτα, 1 κούπα γραβιέρα και το τυρί Philadelphia.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο.
Καλύπτουμε με λίγη τριμμένη ντομάτα τη βάση ενός ταψιού, γεμίζουμε τα κανελόνια, τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και 2 φλιτζάνια γάλα.
Πασπαλίζουμε με τη υπόλοιπη γραβιέρα σκεπάζουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C (πάνω κάτω) για 40 λεπτά περίπου.
Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει χρώμα.