4 Αυγούστου, 2021

Black forest με φράουλες

Αυτή η τούρτα οσα και να γράψουμε ότι και να πούμε,μόνο αν την δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι γλυκό είναι.Ξεκινήστε να την φτιάχνετε, τα λόγια είναι περιτά

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανιλιες
  • 1 κ.γ μπεικιν
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι

  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 1 σφηνακι κονιακ

Για τη γέμιση

  • 6 κ.σ μαρμελαδα φραουλα
  • 800γρ.σαντιγι
  • 100 γρ. φραουλες ψιλοκομμενες

Για το στόλισμα

  • Κουβερτουρα τριμμενη
  • Φραουλες

Εκτέλεση

  • Χτυπαμε πολυ καλα τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν
  • Προσθετουμε τη βανιλια και το αλευρι με το κακαο και το μπεικιν κοσκινισμενα και ανακατευουμε απαλα να γινει ενα μειγμα ομοιογενες.
  • Αδειαζουμε σε τσερκι 24εκ. στρωμενο με λαδοκολα
  • Ψηνουμε στους 170 βαθμους (στον αερα) για 20-25 λεπτα.
  • Αφηνουμε το παντεσπανι να κρυωσει καλα και το χωριζουμε σε 2 ισα μερη.
  • Ετοιμαζουμε τη σαντυγι και το σιροπι.
  • Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε για 2 λεπτα τη ζαχαρη με το νερο.
  • Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε το κονιακ και τις πολτοποιημενες φραουλες.
  • Στηνουμε το τσερκι σε μια πιατελα και βαζουμε το ενα παντεσπανι.
  • Απλωνουμε με ενα πινελο το μισο σιροπι ωστε να παει παντου.