16 Οκτωβρίου, 2021

Τα πιτταράκια αυτά είναι πάρα πολύ γνωστά και διαδεδομένα στην Μήλο.Είναι ενα εξαιρετικό ορεκτικό.Εάν το φτίαξετε, να είστε σίγουροι οτι δεν θα το μετανιώσετε.

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι

Γέμιση
ξερό τυρί Μήλου ή κεφαλοτύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μπωλ. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη μαλακή. (Αν χρειασθεί μπορεί να ρίξουμε λίγο αλεύρι ακόμη μέχρι να πετύχουμε την ζύμη που θέλουμε).

Ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός φλυτζανιού κόβουμε μικρά στρογγυλά πιττάκια τα γεμίζουμε με μία κουταλιά από το μείγμα το καθένα. Τα κλείνουμε πατώντας τα στις άκρες με τα δάκτυλα ή ένα πηρούνι.

Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε πιτταράκια που έχουν γέμιση μυζήθρας, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό και φρέσκο δυόσμο.
Σημ.: Το ντόπιο τυρί Μήλου είναι εξαιρετικής γεύσης. Γίνεται και ψητό ως μεζές κρασιού και επίσης το χρησιμοποιούμε τριμμένο στις μακαρονάδες.