Και μόνο που ακούς τάρτα σοκολάτας με κάστανα σου κινεί το ενδιαφέρον.Είναι ενα καταπληκτικό γλυκό και πολύ εμφανίσιμο.
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε τα φουντούκια σε ταψί φούρνου και ψήνετε για 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζετε.
- Βήμα 2
Βάζετε στον κάδο τα μπισκότα, φουντούκια, καστανή ζάχαρη και κακάο. Αλέθετε 5 δευτ./ταχ. 7
- Βήμα 3
Προσθέτετε το βούτυρο και λιώνετε 4 λεπτά/70 C/ ταχ. 1.
- Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 26 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζετε με τα χέρια να καλύψετε τη βάση και 2 εκατοστά από τα τοιχώματα. Ψήνετε τη βάση 10 λεπτά.
- Βήμα 5
Ξεπλένετε και στεγνώνετε τον κάδο.
- Βήμα 6
Βάζετε στον κάδο τα κάστανα, το γάλα και την καστανή ζάχαρη. Τοποθετείτε το splash guard. Βράζετε 12 λεπτά/βαρόμα/ταχ. 1
- Βήμα 7
Προσθέτετε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο. Αναμειγνύετε 20 δευτ./ταχ. 8
- Βήμα 8
Προσθέτετε στον κάδο το κονιάκ, κρέμα γάλακτος, αυγά και βανίλια. Κτυπάτε 15 δευτ/ταχ. 6,5
- Βήμα 9
Περιχύνετε προσεκτικά τη γέμιση στην βάση της τάρτας που ψήσατε. Μεταφέρετε την τάρτα στο φούρνο και ψήνετε 25-30 λεπτά.
- Βήμα 10
Κρυώνετε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο. Τη βγάζετε από το ψυγείο 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 85 γρ. φουντούκια
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 10 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
Για τη γέμιση
- 200 γρ. κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 280 γρ. σοκολάτα μαύρη
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 30 γρ. κονιάκ
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια