Υγιεινός μπακλαβάς με μέλι.Αν τον δοκιμάσεις μιά φορά,μετά θα τον φτιάχνεις πολύ συχνά,και θα ξετρελλάνεις και τους γύρω σου.
Υλικά
- 1300 γραμ. φύλλα του μπακλαβά
Γέμιση:
- 1 ½ κιλό καρύδια ψίχα, μέτρια κομμένα,
- 6 κουταλιές ζάχαρη,
- 1 ½ κούπα φρέσκο βούτυρο,
- 2 κουταλιές κανέλα,
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο,
- μερικά γαρύφαλλα καρφάκια.
Σιρόπι:
- 4 κούπες νερό,
- 1κιλό ζάχαρη,
- 1 κούπα μέλι,
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου να ροδίσει μέχρι την καρδιά. Σιροπιάζω στο τέλος με μισό κρύο τον μπακλαβά και πολύ μέλι.
Μόλις κρυώσει τρως μόνη σου όλον τον μπακλαβά και αφήνεις το ταψί!!!