4 Αυγούστου, 2021

Αρνί με μανιτάρια

Σας δίνουμε αυτή την συνταγή και προαιρετικά αν θέλετε βάζετε και χόρτα ετσι για εμπλουτισμό, για να είναι πιό πλούσιο το πιάτο.

Υλικά

  • 800 γρ. ψαχνό αρνίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
  • 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Πιπερόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι σε σκόνη
  • 0,3 του λίτρου τοματοπολτό
  • 2 κουταλιές Γούστερ σως
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 0,2 του λίτρου ζωμό αρνιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μας καλά από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις σοταριστεί το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο λάδι την πιπερόριζα, το σκόρδο και το κρεμμύδια.
  • Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 5 λεπτά περίπου, ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο και μετά το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.