9 Φεβρουαρίου, 2025

Σε ποιον δεν αρέσει μια καλοψημένη μπριζόλα; Νομίζω ότι είναι στη λίστα των αγαπημένων φαγητών για πολλούς ανθρώπους. Προσθέτοντας όμως και μια σως για να συνοδεύσεις τις μπριζόλες μπορείς πραγματικά να απογειώσεις το πιάτο και να τους κάνεις όλους να γλύφουν και τα δάχτυλα τους. Εάν χρησιμοποιείς τηγάνι για να μαγειρέψεις τις μπριζόλες σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο για να φτιάξεις όλες τις παρακάτω συνταγές.

Υλικά

  • 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες
  • 250 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση

. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίξτε το σκόρδο και μετά από 2΄ προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες.

2. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και μόλις να μαγειρευτεί, περίπου για 7΄.

3. Βγάλτε το σκόρδο, βάλτε το χοιρινό σε ζεστά πιάτα και μετά πετάξτε τα όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας από το μαγειρικό λάδι και το βούτυρο.

4. Ρίξτε μέσα στο άδειο τηγάνι τον κομμένο μαϊντανό και την κρέμα, προσθέστε τη μουστάρδα και σιγοβράστε, προσθέτοντας το ζουμί από το τηγάνι. Σιγοβράστε αργά για 3-4΄.

5. Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και περιχύστε το χοιρινό. Συνοδέψτε με πικάντικη πράσινη σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *