16 Οκτωβρίου, 2021

Aχιβάδα ψιλή με γιαούρτι και μυζήθρα

φτιαξε ενα ζυμαρικό που θα τους κάνεις όλους να υποκλιθούν με την μαγειρική σου τέχνη.Είναι ενα καταπληκτικό φαγητό.Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.

Υλικά

  • 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 110γρ. μυζήθρα πικάντικη και σκληρή, τριμμένη στον τρίφτη
  • Λίγο άνηθο

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  • Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.