Μπαμπαδάκια με σιρόπι

Εάν φτιάξεις αυτό το γλυκό, ολοι θα απορούν με το ταλέντο σου στην ζαχαροπλαστική.Τα μπαμπαδάκια με σιρόπι είναι ένα γλυκό μούρλια

Υλικά

Για τα μπαμπαδάκια
1 ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
250 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι

Για το Σιρόπι
500 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
50 ml κονιάκ
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για την Σαντιγί
300 ml κρέμα γάλακτος + 1 βανίλια + 1 κουταλιά άχνη
(ή 1 φακελάκι γκαρνί + 200 ml γάλα για το χτύπημα)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε πρώτα τα μπαμπαδάκια. Παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη μαζί με το χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά , τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Στην πορεία, ενσωματώνουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία κολλώδη ζύμη.

Έπειτα, χωρίζουμε την ζύμη σε 12 βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για μάφιν, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τα σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν, μέχρι το χείλος από τις φορμάκια.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι. Ξεκινάμε, βράζοντας το νερό και την ζάχαρη για 10 λεπτά. Έπειτα, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια, το κονιάκ και τον χυμό λεμονιού. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο.

Εφόσον τα μπαμπαδάκια μας είναι φουσκωμένα, αφαιρούμε την μαγειρική μεμβράνη και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά.

Συνεχίζουμε με την σαντιγί.  Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία αφράτη σαντιγί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Εφόσον τα μπαμπαδάκια μας είναι ψημένα και έτοιμα, τα κόβουμε και τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι. Έπειτα, γεμίζουμε με σαντιγί ενώ αν θέλουμε προαιρετικά τα αλείφουμε με λίγο μαρμελάδα βερίκοκο.