4 Αυγούστου, 2021

Μπακλαβάς με μέλι

Υγιεινός μπακλαβάς με μέλι.Αν τον δοκιμάσεις μιά φορά,μετά θα τον φτιάχνεις πολύ συχνά,και θα ξετρελλάνεις και τους γύρω σου.

Υλικά

  • 1300 γραμ. φύλλα του μπακλαβά

Γέμιση:

  • 1 ½ κιλό καρύδια ψίχα, μέτρια κομμένα,
  • 6 κουταλιές ζάχαρη,
  • 1 ½ κούπα φρέσκο βούτυρο,
  • 2 κουταλιές κανέλα,
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο,
  • μερικά γαρύφαλλα καρφάκια.

Σιρόπι:

  • 4 κούπες νερό,
  • 1κιλό ζάχαρη,
  • 1 κούπα μέλι,
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου να ροδίσει μέχρι την καρδιά. Σιροπιάζω στο τέλος με μισό κρύο τον μπακλαβά και πολύ μέλι.
Μόλις κρυώσει τρως μόνη σου όλον τον μπακλαβά και αφήνεις το ταψί!!!