4 Αυγούστου, 2021

Το χοιρινό ρολό δεν παίζεται σε γεύση.Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν μεζέ με κρασί η ρετσίνα

Υλικά

  • 5 φιλετα νουα  χοιρινο ή κομματι για σνιτσελ
  • 10 φετες ζαμπον
  • 200 γρ. Κασερια τριμμενα (της αρεσκειας σας)
  • Λιγο πολτο ντοματας
  • Λιγες ελιες
  • 250 γρ. Κρεμα γαλακτος
  • Αλατι
  • Πιπερι

Εκτέλεση

  • Θα ζητησετε απο το χασαπη σας ενα απο τα παραπανω κρεατα αλλα θα του πειτε να
  • Χτυπησει και να τα κανει λεπτα ωστε να μπορουν να γινουν ρολο.
  • Περνετε το κρεας βαζετε αλατι πιπερι ριχνετε λιγη σαλτσα ή πολτο ντοματας φυσικο οτι σας αρεσει.
  • Στη συνεχεια βαζετε 2 φετες ζαμπον να καλυψετε το φιλετο ελιες ή τυρι φετα αν σας αρεσει, τυρια τριμμενα και τυλιγετε ενα ενα τα ρολα δενοντας  τις ακρες τους με οδοντογλυφιδες ή ξυλακια απο σουφλακι.
  • Τα βαζετε σε ενα ταψακι λαδωμενο τα αλατοπιπερωνετε και απο πανω ριχνετε λιγα τριμμενα τυρια ακομη και την κρεμα γαλακτος.
  • Το ψηνετε για περιπου 1 ωρα  σε μετριο φουρνο. Οταν γινει τα βγαζετε να κρυωσουν λιγο και τα κοβετε σε ροδελες.