16 Οκτωβρίου, 2021

Το γιουβέτσι όταν παίρνει την νοστιμιά από το λουκάνικο, ειδικα αν το λουκάνικο είναι καλής ποιότητας, τότε θα εκπλαγείτε από την γέυση

Υλικά

  • 1/2 κριθαράκι (εγώ βάζω μέτριο)
  • 3 λουκάνικα πικάντικα χωριάτικα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (2 κ.σ. περίπου)
  • 3-4 ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
  • 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό. Προσθέτετε 5 φλ. ζεστό νερό και το κριθαράκι.
  • Μόλις έχει μισό γίνει το κριθαράκι το στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αφήνετε να ψηθεί. Εν το μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
  • Βγάζετε το σκεύος απ’ το φούρνο και προσέθετε τα λουκάνικα
  • ανακατέψετε και ψήνετε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το γιουβέτσι.
  • Βγάζετε από τον φούρνο πασπαλίζετε με κεφαλογραβιέρα και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.