16 Οκτωβρίου, 2021

Γαρίδες με καυτερή σάλτσα

Οι γαρίδες είναι πάντα ενας αγαπημένος μεζές.Ο συνδυασμός της γαρίδας με την καυτερή σάλτσα είναι ενας συνδυασμός πολύ πικάντικος.

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
  • 1 κουταλιά κορνφλάουερ
  • 50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες)
  • 2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως
  • 2 κουταλιές σόγια σως
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού.
  • Διαλύουμε σε 3 κουταλιές νερού το κορνφλάουερ, την τσίλλι σως και την σόγια σως και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να δέσει.

Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα φέσκου βασιλικού.