Αρνί με γιαούρτι

Το συγκεκριμένο αρνί λένε οτι προέρχεται απο μιά πόλη της Ευρώπης.Εχει μια ιδιαίτερη γεύση.Αν σας αρέσουν οι παρενθέσεις και οι αλλαγές στην κουζίνα σας, τότε καλά θα κάνετε να το επιχειρήσετε

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι μπούτι
  • 5-6 σκόρδα
  • χυμός 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • 1 1/2 κιλό πατατούλες μικρές
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα. Χαράζουμε το αρνάκι σε διάφορα σημεία και βάζουμε τα σκορδάκια. Αλατοπιπερώνουμε αρκετά. Το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με λάδι και το χυμό των λεμονιών. Κλείνουμε τη γάστρα και το ψήνουμε για 2 ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και δούμε ότι είναι έτοιμο, παίρνουμε το κρέας και το βάζουμε σε άλλο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω 2-3 κουταλιές από το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Καλύπτουμε με το μείγμα το αρνάκι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το σερβίρουμε μόνο του σε πιατέλα και σε μια άλλη της πατατούλες. Συνοδέψτε το με μια σαλάτα μαρούλι.