16 Οκτωβρίου, 2021

Τα μύδια τα τηγανιτά δεν χρειάζονται πολλά λόγια.Ρίξτε μιά ματιά και φτιάξτε τα.Και μην ξεχάσετε! Τσιπουράκι η ρετσινούλα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα μπύρα
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν
  • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να γίνουν χυλός.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τα μύδια αφού τα βουτήξουμε στον χυλό.
  • Μόλις τηγανιστούν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.