Τα μύδια τα τηγανιτά δεν χρειάζονται πολλά λόγια.Ρίξτε μιά ματιά και φτιάξτε τα.Και μην ξεχάσετε! Τσιπουράκι η ρετσινούλα.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα μπύρα
- Λάδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να γίνουν χυλός.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τα μύδια αφού τα βουτήξουμε στον χυλό.
- Μόλις τηγανιστούν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.