Τηγανίτα αμυγδάλου

 

 

Μία εξαίσια πίτα με αμύγδαλα και διάφορα άλλα καλούδια που την κάνουν ξεχωριστή.

Υλικά

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. ζάχαρη ( 3 κ.σ.)
1/2 λεμόνι το ξύσμα του
Αλάτι 1/8 κ.γ.
220 ml. γάλα
3 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
30 γρ. βούτυρο ανάλατο ( 2 κ.σ.)
30 γρ. αμύγδαλα ανάλατα φιλέ
15 γρ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Τοποθετούμε στο φούρνο ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. και το προθερμάινουμε για 2-3 λεπτά. Δε θέλουμε να είναι πολύ καυτό.

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, ξύσμα απο μισό λεμόνι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα αμυγδάλου και βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφαιρούμε προσεχτικά το τηγάνι απο το φούρνο και τοποθετούμε μέσα σε αυτό το βούτυρο. Ανακινούμε το τηγάνι ώστε να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Μεταφέρουμε τη ζύμη που έχουμε φτιάξει στο βουτυρωμένο τηγάνι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18 λεπτά.

Βγάζουμε το τηγάνι απο το φούρνο και πασπαλίζουμε την τηγανίτα με τα αμύγδαλα. Βάζουμε πάλι το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή.

Παρόμοιες συνταγές

Top