Ελληνική μακαρονάδα με ρεβίθια και φέτα

 

 

Η γνήσια Ελληνική μακαρονάδα.Αυτή είναι η μακαρονάδα των Ελλήνων που λίγοι την ξέρουν.Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά με δυναμωτικά ρεβίθια και ελληνικότατη φέτα, μας θυμίζουν καλοκαίρι σε νησί. Τολμήστε και δοκιμάστε αυτή την ιδαίτερη συνταγή.

 

 

 

 

Υλικά:

 

1 φλυτζάνι ρεβίθια

250 γρ. ψιλά μακαρόνια

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

500 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο

3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, που να τα υπερκαλύπτει 5-6 εκατοστά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα (12-14 ώρες).

Την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Βράζουμε τα μακαρόνια, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το 1/4 του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, τις ντομάτες, τα ρεβύθια,το σπανάκι, τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά.

Παρόμοιες συνταγές

Top