Μακαρόνια με τόνο κάπαρη και τριμμένη ντομάτα

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο κατσαρόλι σπάμε το τόνο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα Maille, την πάπρικα και την κάπαρη. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε τη σάλτσα απαλά. Ίσα-ίσα να ζεσταθεί.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σουρώνουμε και προσθέτουμε αμέσως στο μπολ με το τόνο. Ανακατεύουμε και συγχρόνως προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ξύδι και μαϊντανό.

Αλατοπιπερωνουμε και σερβίρουμε.


 

Υλικά

600 gr τόνο Αλοννήσου

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ kg ντομάτες τριμμένες

100 gr κάπαρη

50 gr μουστάρδα Maille Dijonnaise

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κουτί μακαρόνια (σπαγγέτι)

Παρμεζάνα ή ανθότυρο παλαιωμένο ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρόμοιες συνταγές

Top