Μακαρονάδα µε καβουρµά

Τον φτιάχνουμε ομελέτα, τον σερβίρουμε σκέτο, αλλά έτσι νομίζω είναι ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

Για Μακαρονάδα µε καβουρµά

500 γραμμ. χυλοπίτες χωριάτικες

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

400 γραμμ. καβουρμάς (βουβαλίσιο παστό κρέας. Θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

600 γραμμ. τριμμένες ντομάτες

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

1/2 φλ. τσαγιού ξερή μυζήθρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τον καβουρμά σε καρέ. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον καβουρμά. Σοτάρουμε για 2΄-3΄ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄, να δέσει. Τέλος πασπαλίζουμε το μαϊντανό (αφαιρούμε το θυμάρι). Στο μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες και όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1΄. Πασπαλίζουμε με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Top