Κριθαράκι με φέτα σπανάκι και κρασί

Νόστιμο κριθαράκι με φέτα και σπανάκι.Τα υλικά είναι αγνά και παραδοσιακά με αποτέλεσμα να έχει μια τέλεια γεύση.

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. σούπας βούτυρο

100 γρ. φέτα τριμμένη (μεγάλα κομμάτια)

500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κ. σούπας σταφίδες

2 κ. σούπας κουκουνάρι

1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 φλ. λευκό κρασί

2 κ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο

1 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το κριθαράκι αργά (όπως το ριζότο) με πολύ ζωμό σε βαθύ τηγάνι.

Ζεσταίνουμε παράλληλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μετά προσθέτουμε το μισό λίτρο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη φέτα και το σπανάκι ενώ λίγο-λίγο ρίχνουμε και ζωμό όταν "ρουφάει" το κριθαράκι το ζουμί.

Ρίχνουμε επίσης, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το μοσχοκάρυδο και το κριθαράκι τώρα θα αρχίσει να χυλώνει.

Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Top