Μακαρονάδα με άγρια μανιτάρια

Αυτή η συνταγή είναι για να κάνετε κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά μανιτάρια.

Υλικά

Για Μακαρόνια με άγρια μανιτάρια

250 ml κρέμα γάλακτος

500 γραμμ. φαρφάλες

Λίγο ελαιόλαδο

½ κιλό άγρια μανιτάρια χοντροκομμένα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια: Βράζουµε νερό σε µία κατσαρόλα και, µόλις πάρει βράση, ρίχνουµε τα µακαρόνια. Ανακατεύουµε και µετά τα αφήνουµε να βράσουν για 10΄-12΄. Αν θέλουµε να είναι al dente, δεν τα αφήνουµε πάνω από 10΄. Στη συνέχεια, τα σουρώνουµε και τα καίµε µε µία κουταλιά βούτυρο (εναλλακτικά χρησιµοποιούµε ελαιόλαδο).

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε για ακόμα 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φαρφάλες στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα μανιταριών και ανακατεύουμε καλά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Top