Η σπαγγέτι Μπολονιέζ που όλοι αγαπάμε

 

 

Η γευστικότερη, ευκολότερη και απλούστατη συνταγή για μακαρόνια με κιμά.Αυτή η μακαρονάδα είναι ένα πάντρεμα Ιταλικής κουζίνας και Κωνσταντινοπολίτικης.

 

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο 10

αλάτι

50 γρ. βούτυρο για το τσιγάρισμα

100 γρ. κεφαλοτύρι η πεκορίνο Αμφιλοχίας

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο σπάλα

250 γρ. κιμά χοιρινό σπάλα

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 φύλλα δάφνης

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδου

1 νεροπότηρο λευκό κρασι

200 ml ζωμός κρέατος

Για την σάλτσα ντομάτας

500 γρ. ντομάτες ώριμες

100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε μέσα σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε τον ζωμό, την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει την σωστή υφή.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό, και τα στραγγίζουμε.

Αφού βουτυρώσουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγανάκι, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μπολονιέζ και σερβίρουμε ρίχνοντας το τριμμένο τυρί.

Παρόμοιες συνταγές

Top