Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα

Τρομερή μακαρονάδα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο.Πάει πολύ με λευκό ξηρό κρασί.

Υλικά

500 γραμμ. λινγκουίνι

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

4 χωριάτικα λουκάνικα 250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες

1 κλαδάκι φασκόμηλο

1 κλαδάκι θυμάρι

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄.

3.Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄.

4.Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

5.Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

Top