Μακαρονάδα σκερτζόζα

Αυτή είναι μια συνταγή μακαρονάδας με μιά σάλτσα που θα σας ζαλίσει από την νοστιμιά.Εάν δεν την φτιάξετε εσείς θα χάσετε!

Υλικά

500γρ. μακαρόνια

2-3 φέτες μπέϊκον

1 κρεμμύδι ξερό (μεσαίο μέγεθος)

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

4 Φύλλα Δάφνης

Εκτέλεση

Βράζουμε καλά αλατισμένο νερό για τα μακαρόνια.

Μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-9 λεπτά (ανάλογα το πόσο al tende θέλετε να είναι).

Στην συνέχεια σουρώνουμε καλά και ρίχνουμε λίγο λάδι (1 κουτ. σούπας) στην κατσαρόλα (αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί).

Μόλις το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε τα μακαρόνια ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά βγάζοντας την κατσαρόλα από την φωτιά

Οδηγίες για την σάλτσα

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε την σάλτσα μας.

Ρίχνουμε τον χυμό τομάτας, αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι .

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας.

Μόλις αρχίζει και βράζει ρίχνουμε αρκετή ρίγανη και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει ακόμη 3-4 λεπτά.Στο σημείο αυτό σε ένα μικρό τηγανάκι χωρί λάδι ή νερό, σωτάρουμε το μπέικον. Το ψήνουμε και από τις δύο μεριές και μόλις αρχίζει να "λυγίζει" το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Επιστρέφουμε στην σάλτσα μας η οποία θα πρέπει ακόμη να βράζει με μανία και σκέρτσο...

Ρίχνουμε και το μπείκον και αφήνουμε για 1 λεπτό να βράσει και αυτό και μετά χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά για 1-2 λεπτά.

Τέλος σβήνουμε τελείως την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να ξεκουραστεί και να δέσει...

Σερβίρετε με ένα φύλλο δάφνης στο κάθε πιάτο...

Καλή σας όρεξη!!

Top