Μακαρόνια με κιμά σάλτσα

 

 

Μακαρόνια με κιμά.Μια συνταγή κοινότυπη αλλά δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.

 

Υλικά

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι (στον τριφτη)

1 ξύλο κανέλας

1 δαφνόφυλλο

αλάτι -λίγο πιπέρι

κόκους πιπεριού

μισή κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

ελαιόλαδο

1-2 ντομάτες (στον τριφτη)

ρίγανη

1 κουταλιά σ. πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

τριμμένη φέτα (για το σερβιρισμα)

1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

1) Βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμυδι και τον κύβο λαχανικών (δεν τον αραιώνουμε σε νερό) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

2) Όταν τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.

3) Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις τρμμένες ντομάτες, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και τους κοκους πιπεριού και τέλος τον πελτέ

4) Όταν βράσει ο κιμάς είναι έτοιμος.

5) Βραζουμε και τα μακαρόνια σπαγγετι aldente

6) Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα (προαιρετικά)

 

Παρόμοιες συνταγές

Top