Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου

 

 

Κανελόνια με κιμά από κοτόπουλο.Πως ακούγεται;Κρύβει κάτι καλό αυτή η συνταγή ε; Μην το σκέπτεσθαι καθόλου και ξεκινάτε να την φτιάχνετε γιατί είναι μία καταπληκτική συνταγή.

 

Υλικά

600 γρ. κιμά κοτόπουλου (μισό από μποτάκια μισό από φιλέτο)

1 πακέτο κανελόνια

3-4 ντομάτες φρέσκες

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ½ κούπα τυριά

π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα με Gruyere

1/4 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά κοτόπουλου.

Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό, και τέλος αλάτι, πιπέρι

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί του.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει. Αφού έχει κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα και τη γαλέτα.

Γεμίζετε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετείτε σε πυρέξ σε μία στρώση κανελόνια.

Μόλις γεμίσει το πυρέξ περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα (τόσο ώστε ίσα που να σκεπάζονται τα κανελόνια). Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί

Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 για 45'

1/2 κούπα γαλέτα

2 αυγά

1 ποτήρι κρασιού λευκό

500 γρ. κρέμα γάλακτος λίγα λιπαρά

1/2 λίτρο γάλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρόμοιες συνταγές

Top