Κανελόνια με κρέπες και κιμά

 

Τα κανελόνια με κιμά και κρέπες είναι μία συνταγή που αξίζει να την δοκιμάσετε.Ιδίως για τα δύσκολα παιδιά που δεν τρώνε τον κιμά,είναι ένα πολύ καλό κόλπο,για να τον συμπαθήσουν!

 

Υλικά :

Για τις κρέπες:

3 αυγά

130 γρ. αλεύρι μαλακό

1/2 μπουκάλι γάλα (1 ποτ. και κάτι)

φυτίνη για το τηγάνι

Για τη γέμιση :

320 γρ. κιμά

2 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν

2 ψιλοκομμένες φέτες μπέϊκον

1 αυγό ωμό χτυπημένο

150 γρ. παρμεζάνα & γραβιέρα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι - πιπέρι

Λίγη σάλτσα ντομάτα

4-5 κ. σ. εβαπορέ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το χυλό για τις κρέπες και τον αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες. Φτιάχνουμε τις κρέπες βάζοντας λίγη ποσότητα χυλού κάθε φορά σε ελεφρώς βουτυρωμένο τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε πολύλ καλά το κρεμμύδι με τον κιμά, προσθέτουμε το μπέϊκον και το ζαμπόν και αφού κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το αυγό και τα τυριά.Γεμίζουμε τα καννελόνια και τα βάζουμε σε πυρέξ. Βάζουμε 1 κ. σούπας σάλτσα ντομάτα πάνω σε κάθε κρέπα και την πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.Περιχύνουμε τα κανελλόνια με το γάλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.

Παρόμοιες συνταγές

Top