Βίδες με ανθότυρο

 

 

Βίδες με ανθότυρο.Απολαύστε αυτό το ζυμαρικό με το ανθότυρο.Μπορείτε να την τροποποιήσετε την συνταγή κατά προτίμηση.Δείτε παρακάτω τις συμβουλές.

 

 

Υλικά

1 πακέτο βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό

1 κονκασέ ή 2 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες

1/2 πουμαρό

400 γραμμάρια ανθότυρο

μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

τριμμένη γραβιέρα

λίγο λάδι

σκόρδο

βασιλικός

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ χωρίς να τα κάψουμε με λάδι.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες και το πουμαρό να πάρουν όλα μαζί μια βράση, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τον βασιλικό, λίγο κρεμμύδι (αν θέλουμε) και αν έχουμε έτοιμο μείγμα ζυμαρικών (βιολογικό, όχι με αλάτι και συντηριτικά).

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο μια ενιαία σάλτσα. Το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα (την προτιμώ γιατί λιώνει εύκολα και δεν γίνεται σαν λάστιχο μετά, όπως άλλα κίτρινα τυριά).

Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 190 βαθμούς. (Εγώ τα τελευταία 3 λεπτά το γυρνώ και στο γκριλ).

Συμβουλές:

 

αντί για ανθότυρο μπορείτε να βάλετε cottage cheese

αντί για βασιλικό μπορείτε να βάλετε ρίγανη

αντί για πιπεριές μπορείτε να βάλετε μανιτάρια ή ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας!

 

Παρόμοιες συνταγές

Top