Λαβράκι με θυμάρι και Δεντρολίβανο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το λαβράκι είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια.Με το θυμάρι και το δεντρολίβανο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!

 Υλικά για 4 άτομα

1 κύβος λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι της Knorr

150ml ελαιόλαδο

2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

λίγα κλωναράκια δενδρολίβανο για το εσωτερικό του ψαριού

1,5 κιλό λαβράκι

1κουτ. του γλυκού κόλιανδρο

χυμό 2 λεμονιών

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

4-6 τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ή 1 Pummaro ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Τώρα ας φτιάξουμε το μείγμα για να αλείψουμε τα ψάρια: Διαλύστε έναν κύβο λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι της Knorr σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε στο μπολ 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατεύεστε καλά το μίγμα ώστε να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια προσθέστε 2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και 2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι.

Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.

Αλείψτε το λαβράκι με το μείγμα που κάναμε, χρησιμοποιώντας περίπου τα 2/3 του μείγματος. Αλείψτε με το μείγμα τη μια πλευρά του ψαριού αλλά και το εσωτερικό του και τοποθετήστε τα κλωναράκια δεντρολίβανο στην κοιλότητα του, στο εσωτερικό του.

Τοποθετήστε το λαβράκι στο τηγάνι (η πλευρά που έχουμε καρυκεύσει να ακουμπά τον πάτο του τηγανιού) και ψήστε το για περίπου 5 λεπτά. Ενώ το λαβράκι ψήνεται, απλώστε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα στην πάνω πλευρά ψαριού. Αυτό το μείγμα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να προσθέσετε έξτρα γεύση στο ψάρι σας.

Γυρίστε το λαβράκι από την άλλη πλευρά και πασπαλίστε το με λίγα κλωναράκια θυμαριού.

Μεταφέρετε το λαβράκι σε ένα ταψί, τοποθετήστε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 12-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.

Πέντε λεπτά πριν το λαβράκι είναι έτοιμο, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σάλτσα σας. Τοποθετήστε τους κόκκους απο κόλιανδρο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε 100ml ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.

Μόλις το μείγμα μας αρχίζει να βράζει, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και τις ψιλοκομμένες τομάτες. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην σας ψηθούν οι τομάτες.

Ελέγξτε αν το λαβράκι έχει ψηθεί σωστά και από μέσα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια μικρή τομή στο πιο παχύ μέρος του ψαριού, κάτω απο τη σπονδυλική στήλη και κοιτάξτε τη σάρκα του. Αν είναι λευκή και αδιαφανής, τότε έχει ψηθεί καλά.

Μεταφέρετε το λαβράκι σε μια πιατέλα και περιχύστε από πάνω του τη σάλτσα τομάτας και το βασιλικό.

Γαρνίρετε το πιάτο με κλωναράκια από φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως.

Παρόμοιες συνταγές

Top