Μπαρμπούνια με μπαχαρικά που αναδύουν εξαίσιο άρωμα

Το μπαρμπούνι αν το μαγειρέψουμε με αυτά τα μπαχαρικά παίρνει μια γεύση μούρλια,και δίνει ένα άρωμα τέλειο.

Υλικά για 4μερίδες

8 μπαρμπούνια

3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

μια πρέζα σαφράν

1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν

μερικά κλωναράκια θυμάρι

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουτ. του γλυκού κύμινο

50ml χυμό πορτοκάλι

1 μερίδα ζωμός "Σπιτικός" Κότας

200ml χυμό τομάτας Pummaro

Εκτέλεση

Πρώτα μαρινάρουμε τα μπαρμπούνια. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο και προσθέτουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με σαφράν και πιπέρι καγιέν απλώνοντας τα ομοιόμορφα πάνω στα μπαρμπούνια. Ρίχνουμε και τα κλωναράκια από θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κύμινο. Τα αφήνουμε να σωταριστούν ανακατεύοντας τα συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να αφήσουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν, μειώνοντας περίπου στο μισό τη φωτιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού, όποιο από τα δύο προτιμάτε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα μαριναρισμένα μπαρμπούνια στο τηγάνι, τοποθετώντας τα προσεκτικά στη σάλτσα και μειώνοντας λίγο ακόμα τη φωτιά ώστε να τα αφήσουμε να σιγοβράσουν απαλά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε και μια μερίδα Σπιτικό Ζωμό Κότας της Knorr. Η γεύση του Σπιτικού Ζωμού Κότας δένει πολύ καλά με το μπαρμπούνι.

Σιγοβράζουμε μέχρι το μπαρμπούνι να ψηθεί καλά, περίπου δηλαδή 3-5 λεπτά. Έτοιμο! .Ένα απλό, νόστιμο γεύμα, έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Παρόμοιες συνταγές

Top