Σαρδέλες με κουρκούτι

Από τα πιο γνωστά ψάρια στην χώρα μας σε μια έκδοση κατάλληλη για το καλοκαιρινό ουζάκι…!

Υλικά

20 σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες

για το κουρκούτι:

100 ml ούζο

ασπράδι από 1 αυγό

1 κ.γ. πάπρικα μέτρια

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

πιπέρι φρε­σκο­τριμ­μένο

1 κ. γ. σπόρους γλυκάνισου

150 γρ. ανθρακούχο νερό

μαϊ­ντανό και ξύσμα λεμο­νιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι στο multi και τα χτυπάμε καλά έως ότου γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Στην συνέ­χεια τοποθετούμε το μείγμα μας για 30λεπτά στο ψυγείο για να δέσει.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και μια μια τις σαρδέλες μας τις αλευρώνουμε τις περνάμε από το κουρκούτι και τις τηγανίζουμε από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμες σε ένα πιάτο τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί και από πάνω τις σαρδέλες μας. Τις αφή­νουμε 10 λεπτά να στεγνώσουν και μετά είναι έτοιμες για σερβίρισμα! Γαρ­νί­ρουμε με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού!

Παρόμοιες συνταγές

Top