Καλαμάρι γεμιστό

Μεσογειακή συνταγή με καλαμάρι γεμιστό μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και ψημένο στη σχάρα.

Υλικά

4 καλα­μά­ρια μεγάλα

2 πιπε­ριά Φλωρίνης

250 γρ. φέτα

100 gr κεφαλοτύρι

πιπέρι

Ψίχα από 1 μελι­τζάνα σοτα­ρι­σμένη σε ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε την πιπε­ριά σε ψιλούς κύβους, τρί­βουμε τη φέτα και το κεφα­λο­τύρι. Τα ανα­κα­τεύ­ουμε μαζί και προ­σθέ­τουμε πιπέρι λεμο­νάτο. Εφό­σον έχουμε καθα­ρί­σει τα καλα­μά­ρια μας γεμί­ζουμε το καλα­μάρι με τη γέμιση που έχουμε ετοι­μά­σει. Κλεί­νουμε το τελεί­ωμα των καλα­μα­ριών με οδον­το­γλυ­φίδα. Μαρι­νά­ρουμε τα καλα­μά­ρια με ελαιό­λαδο. Τέλος, τα ψήνουμε για 10 λεπτά από την μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά στη σχάρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα από την μελι­τζάνα αφού την έχουμε ξεπι­κρί­σει και σοτά­ρει πρώτα, τις πιπε­ριές ψιλο­κομ­μέ­νες και τα τυριά τριμ­μένα. Προ­σθέ­τουμε και λίγο πιπέρι και ανα­κα­τεύ­ουμε καλά. Στη συνέ­χεια καθα­ρί­ζουμε καλά τα καλα­μά­ρια μας και τα γεμί­ζουμε με το μίγμα στο μπολ. Με την βοή­θεια μια οδον­το­γλυ­φί­δας τα κλεί­νουμε σε στην άκρη ώστε να μην μπο­ρεί να βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο. Τα μαρι­νά­ρουμε με λίγο ελαιό­λαδο και σε δυνατή φωτιά τα ψήνουμε για 20 λεπτά 10 από κάθε μεριά.

Σερβίρουμε με σαλάτα ψητών λαχανικών

Παρόμοιες συνταγές

Top