Λαυράκι ψητό με αρωματικά βότανα και χόρτα

Λαυράκι ψητό.Με την προσθήκη από αρωματικά βότανα και χόρτα Ελλάδας που του δίνουν ένα πολύ ωραίο άρωμα και νοστιμιά.

Υλικά

1800 γρ. λαυράκια (4 λαυράκια)

κ.γ. καυκαλήθρα 300γρ.

μυρώνι 300γρ.

κ.γ. λάπαθο 300γρ.

ματσάκι μάραθο 300γρ.

2 ντομάτες μέτριες

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο

ματσάκι μαϊντανό

2 κ.σ. σπόρους μάραθο

120 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λαυράκι από τα λέπια και από τα εντόσθια. Προσεκτικά χαράζουμε την πλάτη του ψαριού χωρίς να χωριστεί το σώμα από το κεφάλι και την ουρά με σκοπό να αποκολλήσουμε το κεντρικό κόκκαλο από το σώμα. Προσεκτικά με ένα ψαλίδι κόβουμε την ραχοκοκαλιά στο σημείο πίσω από το κεφάλι και λίγο πριν την ουρά.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και το κρεμμύδι. Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίχνουμε τα χορταρικά να μαραθούν. Όταν ο όγκος των χορταρικών έχει μειωθεί στο μισό τότε προσθέτουμε την τομάτα την οποία έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους.

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσουν μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά μέσα στην κατσαρόλα.

Με αυτό το μείγμα χορταρικών γεμίζουμε την κοιλιά των ψαριών.

Ψήνουμε σε σχάρα βρέχοντας με λαδολέμονο.

Παρόμοιες συνταγές

Top