Ψάρι στη γάστρα

Ψάρι στην γάστρα.Δεν χρειάζονται πολλά λόγια γι αυτή τη συνταγή.Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Υλικά

1 τσιπούρα ή ένα φαγκρί

1 κυβάκι μυρωδικών σκόρδου Knorr

3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες

120 ml λευκό κρασί

120 ml. Άλτις κλασικό

1/2 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Κόβουμε και πετάμε το κεφάλι, ανοίγουμε την κοιλιά, αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε καλά το ψάρι για να φύγει το αίμα του. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το ψάρι στη γάστρα και τρίβουμε το κυβάκι σκόρδου. Βάζουμε πάνω στο ψάρι τις τομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με μαϊντανό και γύρω του βάζουμε τις πατάτες αφού τις αλατίσουμε και προσθέτουμε ένα ποτηράκι λευκό κρασί.

Τέλος, βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Top