Γεμιστά μύδια

Μύδια γεμιστά.Μία θαλασσινή λιχουδιά για μερακλήδες.Υγιεινά,και βοηθούν πάρα πολύ στην κυκλοφορία του αίματος.

Υλικά

Μύδια φρέσκα 1 με 1 1/2 κιλό

Ρύζι Καρολίνα ανάλογα το μέγεθος του μυδιού

Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο

Σταφίδα μαύρη 2 κουταλιές σούπας

Κουκουνάρια 2 κουταλιές σούπας

Ελαιόλαδο 3/4 ποτηριού

Αλάτι - πιπέρι

Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού

Ζάχαρη πολύ λίγο

Δυόσμο λίγο

Νερό μέχρι να σκεπαστεί

Εκτέλεση

Έχουμε μουσκέψει τις σταφίδες σε νερό μέχρι να φουσκώσουν και τις στραγγίζουμε. Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε για 60 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Μετά καθαρίζουμε το κέλυφος με σκληρή βούρτσα ή με ένα μαχαίρι. Όσα μύδια είναι ανοιχτά και σπασμένα τα πετάμε. Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα αχνίζουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά για να ανοίξουν. Αφού ανοίξουν τα βγάζουμε από την φωτιά , αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε προσεκτικά το μουστακάκι που έχουν μέσα τους . Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Ετοιμάζουμε την γέμιση σε ένα τηγάνι βάζοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί ώστε να φύγουν τα υγρά του, μετά προσθέτουμε το μισό λάδι, το ρύζι , ανακατεύουμε λίγο, βάζουμε και τα κουκουνάρια , τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι – πιπέρι, την ζάχαρη, τον δυόσμο ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Μετά γεμίζουμε τα μύδια προσεκτικά να μην μας ξεκολλήσουν, τα δένουμε με σπάγκο το καθένα που γεμίζουμε, τα τοποθετούμε όρθια σε φαρδιά κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην μας ανοίξουν, προσθέτουμε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα μύδια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του και να μαλακώσει το ρύζι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Για την διακόσμηση αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε χρωματιστά χαρτάκια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα πάνω σε φύλλα μαρουλιού.

* Ανάλογα το μέγεθος του μυδιού γεμίζουμε με ρύζι , υπολογίζουμε περίπου 1 κουταλιά σούπας κοφτή για κάθε μύδι.

Παρόμοιες συνταγές

Top