Γαύρος πλακί στο φούρνο

Ο γαύρος τα παλιά χρόνια ήταν παρεξηγημένο ψαρικό και το είχαν του πεταματού ιδιαίτερα στα νησιά.Το έβλεπαν έτσι βέβαια λόγω της μεγάλης πληθώρας που υπήρχε στην θάλασσα από ψάρια και σε μεγάλες ποικιλίες.Στις μέρες μας ο γαύρος χαίρει μεγάλης εκτίμησης.Αυτή είναι μία πολύ καλή συνταγή,για να τον απολαύσετε.

Υλικά

1 κιλό γαύρος φρέσκος

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες

3 μεγάλες ντομάτες φρέσκες

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

αρκετή ρίγανη

1/2 ποτήρι του κρασιού νερό

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τα ψαράκια μας τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τό ένα δίπλα στο άλλο. Ψιλοκόβουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά (τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια) και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη και το ελαιόλαδο και τέλος το νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50-60' μέχρι να μείνει με την ντοματούλα και το λάδι.

Παρόμοιες συνταγές

Top