Σούπα με κοτόπουλο λαχανικά και άγριο ρύζι

Κοτόσουπα με λαχανικά.Μία υγιεινή πρόταση που περιέχει μια ποικιλιά πολύ υγιεινών υλικών.

Υλικά

5 μπούτια κοτόπουλο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο

15 ml. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια

200 γρ. ρύζι άγριο βρασμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα ώστε να σκεπάζει το κοτόπουλο.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Αποσύρουμε το δενδρολίβανο απο το ζωμό και κρατάμε τον ζωμό σε ένα μπόλ.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Σωτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε το κοτόπουλο απο την πέτσα του και αφαιρούμε τα κόκκαλα του.

Προσθέτουμε το καθαρισμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά. Άν ο ζωμός μας είναι αρκετά πηχτός προσθέτουμε λίγο νερό και τον αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Top